8 de gener del 2016

¿Hi ha algú en casa de l'oposició? (Anex infogràfic)

En un país a on l'índex de lectura és molt baix i a on se li dona credibilitat a qualsevol noticia que aparega en el Facebook, és normal que els diaris potencien la política del titular per a crear crispació de la que traure profit editorial i polític. És normal també, que es critique esta política editorial des del govern, pero lo que resulta de nivell èpìc és que contestes a esta intenció manipuladora del titular, fent us també de la política de titular.

Este és el montage que ha fet circular Ribó des dels seus perfils oficials per les xàrcies socials:





Obviaré les dos primeres perque la contracrítica seria més subtil i em centraré en l'última fotografia perque està més clara la política de titular. Resulta que es contesta als titulars que anuncien la retirada de símbols catòlics per part de l'Ajuntament senyalant una fotografia d'una creu en la porta del cementeri de Valéncia Ciutat. En primer lloc cal dir que ni Ribó o el seu equip han fet la fotografia, perque es tracta de la mateixa instantànea que figura en la web de l'Ajuntament com es pot comprovar ací. (No s'ho han currat massa) I en segon lloc, tant Ribó com el seu equip saben perfectament que no poden modificar un edifici municipal sense els respectius permisos i que, lo que és fonamental en este cas, les crítiques provenien de l'ocultació de simbologia cristiana de sales internes del cementeri (amagar la creu, l'image de la Mare de Deu, etc.) al poc de negar-se a entrar en la catedral durant la provessó cívica del 9 d'octubre, trencant una tradició molt més arrelada que no la de les tres magues famoses. Per tant, en un fotografia (com a titular) volen negar i fer-nos creure u dels pilars de la seua política, reduir les creences religioses a l'àmbit privat.

Torne a preguntar-me ¿Hi ha algú en casa de l'oposició o estan tan clavats en la mateixa política de titular i sensacionalisme en les xàrcies socials que són incapaços d'articular una resposta minimament raonada? Pareix ser que no, en tot cas, sóc dels que llig i no tinc prou en llegir el titular, tinc el problema de qüestionar-me les coses i buscar respostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada