12 de gener del 2016

Encés en flama nº1: Turisme faller

Quan JCF anuncià que la pròxima exposició del ninot serà en el Museu de les Ciències només li vaig trobar una nota negativa que afectava a les comissions falleres que tenen la costum d'anar de manera conjunta a fer una visita usant els ferrocarrils de la Generalitat, perque a la CAC no arriben.

A banda d'este aspecte negatiu, apareixia una variable que podria afectar al resultat en sí de l'exposició i és que podria canviar l'estil dels ninots indultats provocat perque el públic podia variar també, especialment pels turistes que visitaren l'exposició donat que la CAC és un pol d'atracció turística evident. Esta evidència la tinc més present des de fa uns dies perque gràcies a l'encontre europeu de jóvens de Taizé, he tingut l'oportunitat de vore de primera mà com els extrangers vinguts de diversos països d'Europa volien conéixer principalment la Ciutat de les Ciències i les plages de la ciutat, al mateix temps que desconeixien l'existència de les falles o el seu coneiximent era mínim. Naturalment les persones en les que vaig contactar no són una mostra determinant pero entenc que sí sintomàtica.

Per estes raons, la conclusió està clara, la nova ubicació de l'exposició del ninot hauria de poder-se aprofitar l'atracció turística que eixercix la CAC en el nostre visitant com a motor impulsor de l'aument de coneiximent de la nostra festa en l'exterior, no buscant simplement major número de visitants, sino de situar-la com un referent festiu i cultural internacionalment, i més quan durant este any l'UNESCO ha de decidir al voltant de la calificació com a patrimoni cultural immaterial de l'humanitat. Espere que JCF tinga esta previsió també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada